Forta, pasiune si tandrete la concertul  EVANESCENCE, 7 iunie 2022, Arenele Romane

Formația americană de mare succes Evanescence revine în fața publicului din Bucuresti după o perioadă de care aproape nu vrem să ne aducem aminte.  Formată la mijlocul anilor ’90, trupa  câștigătoare a două premii GRAMMY și cu vanzari de peste 17 milioane de albume apreciate în intreaga lume, a avut un impact major asupra curentului nu-metal dominat anterior doar de prezențe masculine. Cu toate acestea, într-o manieră rafinată și foarte personală, trupa abordeaza și alte influente rock cum ar fi gothic-ul, rock-ul progresiv sau hard rock-ul.

IMG_5231

Se poate remarca entuziasmul cu care publicul din România a primit acest concert mult așteptat, se pare, fapt ușor sesizabil în ceea ce priveste numărul foarte mare de spectatori de vârste diferite care au animat Arenele Romane în seara zilei de 7 iunie.

Cântăreața, compozitoarea și pianista AMY LEE a uimit prin forța vocii sale unice si prin prezenta scenică impresionantă alternand de la nuanțele de industrial din „Broken Pieces Shine”, la scaderile de ritm din „Feeding the Dark” și la purificarea dramatică din „Better Without You”, ajungand spre final la un punct culminant odată cu celebra piesa „My Immortal”.

Piesele abordează într-o modalitate intimă și revelatoare aspecte foarte diverse, unele dintre ele constituind chiar coloana sonoră pentru anumite film cum ar fi de exemplu piesa „Bring Me to Life” din albumul de debut Fallen care apare în pelicula Daredevil.

Evenimentul organizat de METALHEAD & BestMusic Live Concerts a fost deschis de trupa Yonaka din Marea Britanie,  o formatie care activează pe scena muzicală din 2014, autoare a albumului intitulat ‘Don’t Wait ‘Till Tomorrow’ care a fost lansat in anul 2019. Ca stil, trupa abordeaza un alternative rock cu influențe de prog bucurandu-se de interpretarea deosebita a vocalistei Theresa Jarvis.

 

Bianca Beatrice Michi