Filme de Festival: Mario Martone la LFDC.14 & Sum-Up festival

View this email in your browser

INVITAT SPECIAL LES FILMS DE CANNES A BUCAREST
Regizorul Mario Martone 

​​Mario Martone este regizor de teatru, cinema și operă. A creat compania de teatru Falso Movimento în anii 1980 și apoi a fondat împreună cu Toni Servillo Compania Teatri Uniti, prin care a realizat primele sale filme independente. Mai târziu, a devenit directorul teatrelor din Roma și Torino. A realizat două filme plasate în secolul al XIX-lea, care au atras milioane de spectatori, a pus în scenă opere în unele dintre cele mai mari teatre din lume și a continuat să experimenteze cu limbajele artistice. În 1999, a creat Teatrul India din Roma. În 2018, Muzeul Madre din Napoli i-a dedicat o mare expoziție personală. În timpul pandemiei, a adaptat Bărbierul din Sevilla și Traviata pentru televiziune. S-a întors recent în fața publicului live cu punerea în scenă Filo di mezzogiorno a Goliardei Sapienza.

Cristian Mungiu 
fondator Les Films de Cannes a Bucarest
„Mario Martone este fără îndoială unul dintre cei mai profunzi regizori italieni contemporani aduși în atenție de către festivalul de film de la Cannes. Să ai îndrăzneala să numești un film Nostalgia la 37 de ani după Tarkovski necesită deja mult curaj. Iar să reușești să creezi un thriller napoletan în vreme ce vorbești despre întoarcerea acasă, despre trecerea timpului, despre rostul trecutului – dacă are vreun rost – e absolut remarcabil și emoționant.”

Les Films de Cannes à Bucarest aduce în prim plan o țară prin filmele ei. Anul acesta este rândul spectatorilor să descopere cinematografia contemporană din Italia, țara din care provin trei filme care au fost în competiție la Cannes: A Brighter Tomorrow (2023), regizat de Nanni Moretti, Kidnapped (2023) al lui Marco Bellocchio și Nostalgia (2022), în regia lui Mario Martone.

A BRIGHTER TOMORROW
KIDNAPPED
Te așteptăm la
LES FILMS DE CANNES A BUCAREST.14!
sursa: comnunicate de presă