„DicționAR pe sărite” – poveștile din călătorii ne unesc @ Seneca Anticafe

„DicționAR pe sărite” – poveștile din călătorii ne unesc

Orice carte este o călătorie. La fel și cuvintele care construiesc cărțile. Unele cuvinte sunt aproape uitate, precum cele din vocabularul țărănesc. Fiindcă credem că unele ar merita să fie și astăzi știute, te invităm să călătorești printre cuvinte vechi într-un nou pop-up DicționAR pe sărite și să ne scrii/desenezi poveștile care te inspiră.

Marți, 5 octombrie, poposim la Seneca Anticafe (Strada Arhitect Ion Mincu 1), timp de câteva ore (12.00 – 16.00) și invităm copiii și adolescenții să poposească în fața librăriei preț de o scurtă călătorie spusă, citită, desenată sau augmentată.

**
„De la Tilincă la Opincă. DicționAR pe sărite”, proiect dedicat copiilor și adolescenților (+12 ani), este un dicționar etnologic care își propune să repună în uz fragmente dintr-un „vocabular al ruralităţii”.
Timp de șase luni, o echipă de etnologi, educatori muzeali, artiști vizuali și animatori au transpus 22 de termeni vechi în animații augmentate 2D și 3D, care aşteaptă să fie descoperiţi în cadrul a șase „pop-up museums” – instalații stradale interactive și participative, de scurtă durată, concepute special pentru publicul tânăr care este invitat să contribuie în mod activ, prin intervenții creative, la înțelegerea și re-interpretarea vocabularului țărănesc. Deși este un concept relativ nou în lumea muzeală, Muzeul Țăranului a mai derulat programe de tipul „muzeul personal” și a invitat de multe ori publicul la dialog informal.

***
„DicţionAR pe sărite” s-a adaptat timpurilor moderne și poate fi găsit și online
/ pe instagram -> @dictionar_pe_sarite
/ și pe facebook -> DictionarPeSarite

Toate evenimentele din cadrul proiectului „De la Tilincă la Opincă. DicționAR pe sărite” vor respecta regulile de protecție împotriva Covid-19.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista TIMPUL, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.agerpres.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.cooperativaurbană.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

sursa: comunicate de presă