Selecție membri CNATDCU mandat 2020 – 2024

Ministerul Educației și Cercetării a lansat apelul pentru selecția noilor membri CNATDCU pentru mandatul 2020 – 2024. Demersul are loc ca urmare a faptului că mandatul actualilor membri ai comisiilor de specialitate și ai Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) încetează în data de 10 iunie 2020.

Aplicațiile individuale pentru calitatea de membru CNATDCU se vor încărca în platforma BrainMap până pe data de 30 aprilie 2020, ora 23:59:59.

Link înscriere: https://www.brainmap.ro
Contact: cnatdcu@edu.gov.ro 

Pentru asigurarea transparenţei şi calităţii procesului de selecţie a viitorilor membri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis constituirea, pentru fiecare comisie de specialitate a CNATDCU, a câte unui Comitet de selecție ad hoc, fiecare format din 3-5 personalități. Dintre acestea, este preferabil ca una să aibă afiliere instituțională în afara României. Membrii comitetelor de selecție nu vor face parte din CNATDCU în mandatul 2020-2024.

Profilul membrilor CNATDCU trebuie să răspundă următoarelor cerinţe minimale:

  • experiență proprie de cercetare științifică, recunoscută la nivel național/internațional, dovedită și validată prin realizări specifice și prin îndeplinirea standardelor minimale naționale pentru abilitarea în domeniu;
  • disponibilitatea asumată de a activa în cadrul CNATDCU, implicit renunțând la activitatea în alte consilii consultative ale Ministerului Educației și Cercetării;
  • echilibru şi capacitate de analiză obiectivă;
  • integritate profesională.

Pentru mai multe detalii cu privire la selecție puteți consulta comunicatul publicat pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, disponibil AICI.

 

 

sursa: comunicate de presa